LA CACERA DEL PETÓ

miércoles, 6 de marzo de 2013

La setmana passada vam treballar el conte de "La cacera del  petó", un conte fascinant portat a la classe per la nostra companya la Mònica.
Aquest conte tracta d'una família reial, el Rei, la Reina i el Príncep. El Rei, un home que sempre tenia molta pressa, li va enviar el petó de bona nit al seu fill des de la porta. A partir d'aquest moment, el petó comença a fer unes giragonces fins a escapar-se per la finestra. 
El Príncep plorava perquè volia el seu petó i remou a la Reina i al Rei per a que li aconseguissin el seu petonet. 
El Rei ordena a un Cavaller de la cort perseguir el petó amb un "caça-petons", però aquell cavaller de valent en tenia ben poc....
El petó va anar voleiant fins a endinsar-se en un bosc fosc i ple de criaures de la nit....i quan semblava que estaven a punt d'atacar al Cavaller, el petó va anar de galta en galta d'aquells animals i es van quedar adormits.
Quan el Cavaller va sortir d'aquell bosc, es va aturar a descansar amb el seu cavall un moment al damunt d'una roca verda, i va resultar ser el nas d'un drac enorme.
El Cavaller va sortir corrents espantat però el drac li anava al darrera perquè.....només volia fer-li un petó.
El Cavaller va poder caçar el petó amb el caça-petons i juntament amb el drac van tornar al Castell, que allí els esperava impacient el Príncep, la Reina i el Rei.
Des d'aquell dia el Rei va decidir que mai més li faria el petó des de la porta, i mai més tindria pressa. 

Aquesta història ens ha donat molt de si, ja que a través d'ella han sorgit situacions viscudes pels infants. A part de gaudir d'un conte tendre però alhora ple d'aventures.

També he volgut treballar la memòria aprofitant que era un conte poc conegut. És a dir, ens hem convertit en conta-contes i hem fet un vídeo col·laboratiu, entre tota la classe i sempre des d'un caire de llibertat. Vull dir que anaven sortint a explicar el conte de manera lliure, cadascun un trosset, i qui no ha volgut sortir, per vergonya o perquè no recordava el conte, han pogut sortir a dir el rodolí final d'acabament o el títol.

Esperem que us agradi!!



Donem les gràcies a la Mònica que ens ha fet conèixer aquest conte!

9 comentarios:

  1. Quin conte més xulo !!!
    No el coneixia !!!!
    Gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres !!!!
    Petonets guapa

    ResponderEliminar
  2. No conocía el cuento. Es muy bonito.Se lo contaré a los míos. Los cuentacuentos lo hacen fenomenal. Un beso.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ana: es un cuento muy bonito, a mi me gusta mucho pues sacan emociones escondidas.
      Un besito.

      Eliminar
  3. familia Sellarès-Criz07 marzo, 2013

    Molt bona idea Mireia!És una manera molt xula de er participar els nens. Felicitats!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fam. Sellarès: celebro que us hagi agradat la meva intenció sempre és treure profit de tots els aprenentatges i si podem gaudir-ho amb eines de la tecnologia que tenim al nostre abast, llavors gaudim tots, ells i jo... Jiji
      Estic super-contenta que us hagueu decidit a deixar un comentari. És molt positiu això. Espero que n'hi hagin molts més je je je.
      Un besito molt gran.

      Eliminar
  4. El conte es molt maco

    ResponderEliminar
  5. Mireia com sempre mhe quedar amb la boca oberta... quina xulada!! A mes etc diré q mha encantat veure els peques q un día tb van ser els menús alumnes están molt macus i grans!! Un peto guapa i felicitats altre cop x la teva feina.

    ResponderEliminar
  6. gràcies Jenni me'n alegro que t'agradi.
    Un besito.

    ResponderEliminar

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...