JOCS I FESTA DE HALLOWEEN A L'ESCOLA

jueves, 31 de octubre de 2013

Qui ens anava a dir fa uns anys que celebraríem també la festa de Halloween a l'escola; però la veritat és que amb tant d'anglès que fem, no era conseqüent no fer-ho.
Ara coneixem les tradicions del nostre país i també dels llocs on se celebra el Halloween.
Però la realitat és que nosaltres ho celebrem a la nostra manera.

La festa de Halloween de meu col·legi ve de la mà de les mestres d'anglès, amb molta alegria i també intriga...
Enguany ha vingut la bruixeta Dorothy, que ja us la vaig presentar ahir, és una bruixa bona i molt maca i vistosa. Ella va proposar de fer una gimcana de jocs a l'estil "halloween" al matí i a la tarda una festa de disfresses d'esquelets, i així ho hem portat a terme.

Els jocs els hem pogut fer al pati i hem sortit per torns molt ben organitzadets.
Ara us explicaré quines proves havien de passar:

1. Enganxar un cor de color vermell a un esquelet gegant, però amb els ulls tapats

2. Jugar a bitlles amb motius de Halloween i amb unes pilotetes petites



3. Trobar uns ossos que estaven amagats en el sorral. Aquests ossos els han fet  ells mateixos amb fang de color blanc, d'aquell que no cal coure, uns dies abans



4. El jocs de la "poma" però amb una "xuxe", és a dir, havien de menjar-la sense poder tocar-la


5. Al final hem fet una rotllana. La qüestió era anar passant, mentre sentíem el so d'un timbal, una carbasseta plena de llaminadures. Quan el so del timbal parava, el nen o nena que ho tenia a les mans podia agafar-ne una....ja us podeu imaginar com anava de lenta la carbasseta, jaajaja no la passaven per a poder agafar més xuxes...aixxx




Les famílies han col·laborat tot muntant la disfressa amb una bossa d'escombraries de color negre i una mica de cinta aïllant blanca per simular els ossos. A la cara els pekes portaven una màscara d'esquelet que ells mateixos han confeccionat aquests últims dies.
Quan hem sortit al pati la Bruixeta Dorothy ha fet un encanteri i totes les "senyus" també s'han convertit en esquelets i així hem pogut fer tots junts els balls d Halloween.



Ens ho hem passat molt bé!!

PROJECTE EL COS: com som per a dins?

miércoles, 30 de octubre de 2013



Ja coneixem la importància dels ossos del nostre cos i la musculatura que l'envolta.
Sabem que l'os més llarg es diu fèmur, el més petit és el martell (que està a l'oïda). I hem entès que sense el nostre esquelet no ens podríem mantenir dempeus perquè el nostrre cos es plegaria.
Més paraules que hem après: cervell, pulmons, cor, budells, fetge, ronyons...

També hem acabat d'assolir les parts internes del nostre cos amb un joc magnètic, el qual s'havia d'anar col·locant tant els ossos com la musulatura. Per a fer-ho ens hem organitzat en dos grups, dues rotllanes que ens dóna l'opció d'agilitzar molt més el joc. La Mireia ha posat les peces en una safata i així ha estat com, d'una manera ordenada anaven sortint els pekes a enganxar un os o un múscul a la pissarreta magnètica.
Ens ha encantat i segur que repetirem!!



Avui us deixo aquest joc que segur us agradarà i ve molt al cas...



Recorda que aquest joc ha quedat recollit a la pestanya de jocs de reforç del blog

LA BRUIXA DOROTHY: #halloween

Avui ha arribat a les nostres aules la bruixa Dorothy. És una bruixa molt guapa i que ens parlava en anglès tota l'estona. Ha estat la manera lúdica de presentar el Halloween,  per a que no s'espantin els pekes. I ha funcionat força bé.

Mireu què maca és la Dorothy...


No us perdeu el detall de les pestanyes que són teranyines....una cucada...



 I ara, us ensenyem la decoració de l'entrada de l'escola, amb la presentació de la "SKELETONS PARTY"




PROJECTE EL COS: la nostra talla

lunes, 28 de octubre de 2013

A part de les diferències bàsiques entre cadascun de nosaltres, hem vist que l'alçada també és diferent i ens podem ordenar del més alt al més baix de la classe. Ens ho hem passat molt bé fent-lo. Com que hi havia companys que s'assemblava força la seva alçada, la Mireia ens ha ajudat una mica posant un regle a sobre dels caps i així es veia millor qui era més alt que l'altre.

Aquí podeu veure com hem quedat d'ordenadets... com que no hi cabem tots hem hagut de fer dos grups i de manera consensuada hem volgut que fos el  grup de nens i el grup de nenes.




PROJECTE EL COS: com som per fora?

domingo, 27 de octubre de 2013

Ja hem treballat les diferències de les persones per fora. Hem vist que podem tenir diferent color de pell, d'ulls, de cabell. Però alhora veiem que tot i ser diferents, tenim moltes parts del cos molt iguals als altres.

Avui us deixo aquests jocs per treballar les parts del cos externes.

Recorda que els jocs que vaig presentant queden recollits  a la pestanya de JOCS DE REFORÇ ---"LA CARA I EL COS"

Amb el següent joc pots reforçar el que hem après a la classe, divideix el cos humà en 3 grans  blocs:

  1. Les parts principals del cos
  2. Els sentits
  3. Els aparells i sistemes del cos humà



I amb el següent podràs jugar amb les parts de la cara:








QUÈ VOLEM SABER DEL NOSTRE COS?

lunes, 21 de octubre de 2013

Avui presentem les nostres preguntes i tot el que volem saber sobre el nostre cos. Ho fem amb una eina que a mi m'encanta, es diu POPPLET   i és molt senzilla d'utilitzar. Podeu veure tot el que treballarem de manera resumida.

Per visionar aquest mapa mental podeu fer clics a sobre i anar llegint, espero que us agradi.



EXCURSIÓ A LA VEREMA 2013

L'excursió a Sant Mateu del Bages ha servit per a entendre la vida que es portava fa molts anys a les cases de pagès. Les famílies vivien totes juntes, és a dir, pares, avis, fills, tiets, cosins... per això hem entès que fossin tan grans.

 La família sencera anava en carros fins a les vinyes a buscar el raïm collit amb les mans i tallat amb unes grans tisores anomenades "podadores". El raïm era col·locat en uns cistells fets de fusta les "portadores" i quan ja tenien totes les portadores plenes tornaven a casa. La verema es convertia en una gran festa. Un cop a casa el raïm era estès a sobre d'una malla de ferro que estava al capdamunt de la tina. Llavors el raïm era trepitjat amb els peus nuus per aconseguir el most que anava caient a dins la tina.

 Quan hem baixat a veure com era la tina per sota hem vist també, la manera de com podíem passar el most de la tina a les bótes. Els he fet que penséssin en hipòtesis, les respostes han estat molt variades fins que a la fi el resultat ha estat: usar una mànega amb una aixeta especial. També hem pogut observar els diferents tipus d'aixetes. Llavors els hem explicat que el most havia d'estar allà un temps fins a convertir-se en vi.

 Pregunteu als vostres fills tot això que us he escrit i establiu una conversa sobre l'excursió.... no deixis passar aquesta experiència nova per a ells i implica't!! A més us he preparat un recull de fotos on veureu quina manera de gaudir en el moment de fer el nostre most. Us deixo el vocabulari que hem treballat: casa de pagès, carro, podadora, portadora, tina, reixeta de ferro, most, bóta (feta de fusta de roure i reforçada amb ferro)

Després hem dinat fent unes rotllanes i posteriorment una estoneta de joc.

Espero que us agradi el vídeo...




També us deixo aquest vídeo per a que el veieu amb els pekes, és un conte on plasma tot el que hem vist a l'excursió... us deixo amb la "Garnachica".




LA BIBLIOTECA

miércoles, 16 de octubre de 2013


UNA SORPRESA!!

LA BIBLIOTECA ARA
Aquest curs estic molt contenta, perquè ja us vaig explicar que vam estrenar una cuineta, però també ens ha arribat una nova biblioteca, i tinc ganes d'ensenyar-la.
En un principi us anava a ensenyar on teniem els contes abans.... però m'he esperat a tenir el moble nou i poder lluir-lo en el meu blog.

BIBLIOTECA ABANS

BIBLIOTECA PERSONAL
RACONET TRANQUIL
(AMB COIXINS)

GRACIAS PROFE!!

martes, 15 de octubre de 2013

Quan jo era petita vaig trobar la meva vocació de ser mestra al costat de la meva mestra de parvulari de l'escola infantil a la qual jo havia anat.
Com que era a sota de casa, sempre que podia m'escapava una estona per a poder estar amb la "Senyoreta Carme" i ajudar-la en tot el que calgués.
Em vaig fer gran i vaig començar amb els estudis que em portarien fins on sóc ara. Però la vocació per l'educació del pekes la vaig trobar al seu costat amb potser... uns vuit anys.

La Senyoreta Carme ja no està entre nosaltres però jo mai l'oblidaré... el seu amor per ensenyar i il·lusió m'acompanya en molts moments. És per això que avui us deixo aquest vídeo d'una cançoneta donant les gràcies als profes...i a mi em fa pensar en ella... 

PENSA EN QUIN MESTRE O MESTRA GUARDES AMB BON RECORD I DEIXA AQUÍ EL SEU NOM


PROJECTE: EL COS

lunes, 14 de octubre de 2013

Des que hem començat l'escola, després d'uns dies d'adaptació, vam començar a treballar amb el PROJECTE: EL COS. 
Estem aprenent moltes cosetes, juntament amb el nostre "avi especial en TINET". A part de les activitats que fem a classe, em ve molt de gust compartir recursos que es poden fer servir a casa (si ets de la meva classe) o amb els teus alumnes (si ets un mestre/ mestra d'una altra escola).
Els recursos que anirem penjant en el blog complementen el tema del COS; són recursos digitals, i com que estem a l'espera de l'arribada d'internet a les aules (que serà aviat però que encara no gaudim d'ell) trobo que l'única manera de gaudir-ne és a través del nostre blog.

És possible que molts dels recursos que us penjaré estaran en una altra llengua com ara el castellà o l'anglès, però millor, perquè així ho apredrem tot i tindrem més fluïdesa ligüística posteriorment.

Espero que aprengueu molt i gaudiu ...

Avui us regalo aquesta presentació que fa un resum de tot el que anirem tocant aquests dies.

LA IMPORTÀNCIA DE LLEGIR CONTES ABANS D'ANAR A DORMIIR



L'altre dia estava amb una de les famílies fent una entrevista i una de les coses que va sorgir a la conversa, de manera espontània, va ser el llegir contes abans d'anar a dormir. Jo els vaig explicar que era molt bo perquè es creen uns vincles molt especials i a més, és el moment en que l'infant es relaxa i surten problemes o anècdotes que hagin passat durant el dia.

Precisament aquesta mateixa setmana el blog "Escuela en la nube" ha publicat sobre aquest tema. Recomano aquest blog per als professionals de l'Educació i també a les famílies.

Aquí teniu l'article:
Ahora no es tan común como antes, pero leerle cuentos a los niños antes de dormir era algo que antes siempre se hacía, y que lejos de ser solo una actividad para arrullarlos antes de dormir les otorga un gran numero de beneficios.
Crear lazos fuertes con los hijos y relajarse antes de dormir son solo dos de los muchos beneficios que le puede dar leerles cuentos a sus hijos antes de dormir, un hábito que nunca se debió perder y que cada vez resulta menos importante.
Uno de los beneficios más importantes resulta ser el gusto por la lectura, pues un niño que es estimulado con historias siempre querrá saber más, lo que lo llevara a una constante búsqueda de conocimiento que se verá reflejado incluso cuando sea adulto.
Estimular la imaginación también hace parte de las ventajas de leerles cuentos antes de dormir, una buena imaginación es fundamental en el crecimiento de los pequeños y algo que les ayudara en la búsqueda de su propia personalidad.
La lectura también los estimula a expresar sus sentimientos y mejor aún, a manejarlos correctamente, pues en los libros pueden aparecer situaciones que los guíen y le enseñen a tomar mejores decisiones.
Finalmente, el desarrollo intelectual de los niños se ve beneficiado, pues al contarle un cuento el niño podrá entender situaciones con mayor facilidad y su cerebro trabajara con mayor certeza.
FONT:  ESCUELA EN LA NUBE

JA TENIM EL LOGO DE PALABRAS AZULES

domingo, 13 de octubre de 2013



Ja us vaig explicar  fa uns dies que durant aquest curs participo en el Projecte Palabras Azules (Escritura Creativa). Estic molt orgullosa d'haver pres aquesta decisió en el mes d'agost, perquè ara m'ajuda a aprendre i compartir recursos i activitats amb companys i companyes de la xarxa. Junts formem un gran equip i cada dia s'aprèn alguna coseta o sorgeixen idees per a muntar altres activitats.

Amb tot això, el logo no estava decidit com a definitiu i es va proposar una mena de concurs amb votacions i tot, per a escollir-ne un d'entre tots els logos enviats pels participants que ho volguéssin fer.

El concurs ha estat molt difícil perquè les mostres eren excel·lents. Ha hagut companys que han confeccionat els  logos amb els seus alumnes, i n'hi ha d'altres que ha estat pura creativitat personal. A tots ells els felicito per tanta imaginació com han demostrat tenir.

Però la sorpresa no s'ha acabat escollint un logo i prou....la sorpresa ha estat obrir el blog de PALABRAS AZULES i trobar un conte inventat pel l'Ana Galindo amb el muntatge audiovisual d'Elisa Tormo i Jorge Torrente. Han fet un conte amb tots els logos participants, senzillament una idea genial...m'encantaaaaa

AQUÍ TENIU EL CONTE



ELS TRES FINALISTES



EL LOGO GUANYADOR QUE ENS REPRESENTA A PARTIR D'ARA

AUTORA: ELISA TORMO




ENS PRESENTEM: som la classe de la Mireia (2013-14)



Per fi podem presentar-nos... som la classe de la Mireia, que juntament amb el Tinet i l'Ovelleta ens ho passarem molt bé i aprendrem moltes cosetes.

5 EINES TIC PER A LA CLASSE: núvol de paraules

sábado, 12 de octubre de 2013

Ja que vàrem encetar jocs a la PDI  sobre el nom, ara seguirem amb una eina ben senzilla d'utilitzar. Es tracta de fer NÚVOLS DE PARAULES amb els noms de la classe.

Podem fer servir  l'eina que més ens agradi, però si no en coneixes cap aquí et deixo alguns exemples. També es pot fer servir per a casa, per a l'habitació de l'infant.

word cloud tools

word cloud tools

word cloud tools

word cloud tools


A mi el que més m'agrada per nens petits és aquest últim, suposo que per la senzillesa d'ús i pels seus colors.

Ara si, us deixo el nostre núvol de classe!!


EN TINET: un avi molt original

jueves, 10 de octubre de 2013

Aquest és en Tinet, un avi molt especial  que li agrada cantar òpera, tocar el violí, explicar contes, ballar, cuinar, escriu poemes, inventar aventures....en definitiva un "avi 3 en uno" o sigui que va bé per tot.
Li acompanya la seva amiga l'Ovelleta. És una ovelleta que li agrada molt llegir i aprendre cosetes noves.

ELS  25 DE CLASSE + LA MIREIA+ EN TINET+ L'OVELLETA comencem un nou camí ple d'aventures...volem compartir amb tots vosaltres els nous aprenentatges i les aventures viscudes en el nostre grup.

De moment, en Tinet ens porta sorpreses i mireu quin conte més bonic i especial... EN PATUFET!!

El conte és de la "senyu", de quan ella era petita, però en Tinet l'ha agafat perquè volia saber la història d'aquell nen tan xicarró que li deien PATUFET.

Així doncs... ens posem tots a la rotllana i ...

ULLS BEN OBERTS 
ORELLES DESTAPADES,
CAMES CREUADES, 
I ESCOLTO ATENTAMENT!!

(això és una cantarella que em vaig inventar, ja fa molts anys amb música i tot, i com que em funciona no la deixo mai d'utilitzar)



019. PDI: JUGAMOS CON NUESTROS NOMBRES EN LA PDI: aprender a poner animación a un objeto

domingo, 6 de octubre de 2013

Hoy os dejo mi primer post en el Proyecto Colaborativo de Palabras Azules. Estoy muy contenta de poder participar en este maravilloso grupo donde aprendemos tanto los unos de los otros. La entrada salió a la luz el viernes día 4 de octubre, y para mi fue muy especial que fuera en la víspera del día Internacional del Docente. Un saludo a todos los que estáis con los pekes!!



JUGAMOS CON NUESTROS NOMBRES EN LA PDI:

Después de las vacaciones todos sabemos que , en Infantil, no podemos comenzar a trabajar fuerte. Ha de haber una serie de juegos que sirvan para presentar a nuevos alumnos o para recordar el nombre de los ya conocidos del curso anterior.

La propuesta que os traigo hoy es para niños de 5 en el primer dia de clase. Una manera de ver si saben escribir su nombre y que a la vez sea motivador y divertido.

MATERIAL:
La pizarra que tengo en mi clase es una Pdi SIN conexión a Internet, por lo tanto esta actividad la pueden llevar a cabo cualquier docente con Pdi.

DESARROLLO:
Nos colocamos todos mirando hacia la Pdi y uno a uno van saliendo a escribir su nombre en letras mayúsculas.
Pero para que no se nos haga pesado, ya que somos muchos en clase, repartiremos el grupo en dos, para seguir a la tarde o al día siguiente. Si se explica de antemano no tendremos problemas puesto que comprenderán que tarde o temprano saldrán a la pizarra a escribir su nombre.
Entonces jugamos de la siguiente manera:
1. Sale un compañero/a y escribe su nombre. Es el momento de presentar el lápiz y la goma de borrar. 

2. Le digo que elija un color. Entonces les presento toda la paleta de colores y les digo que tenemos un estuche con todos los colores del mundo.

3. Jugamos a hacer el nombre muy grande y muy pequeño. ....risas....risas...Les explico por dónde deben coger el nombre (objeto en argot de pdi) para poder cambiar el tamaño (la bolita gris) pero también descubrimos "una bolita verde" y aprendemos que ese botón es el encargado de hacer girar el objeto en cualquier sentido.

4. El compañero/a que ha salido se tapa los ojos y no le dejamos ver la sorpresa que el resto le preparamos....con mucha intriga y expectación. ...las caras se iluminan.


5. Es en ese momento que la "profe" hace clic derecho y en el menú contextual marca  "propiedades" y agrupamos todas las letras en un solo objeto.



6. Buscamos "animación de objetos". Se nos abrirá un menú para poder escoger entre:


TIPO: ninguno, aparecer o desaparecer gradualmente, girar alrededor del eje,  aproximarse o alejarse, encoger y crecer,  girar. ..
DIRECCIÓN: izquierda, derecha,  parte inferior o superior, etc. Este botón sólo se pone activo con algunas propiedades de Tipo.
VELOCIDAD: podemos elegir entre normal,  lento o rápido.
SUCEDE: esto significa que podemos escoger cuándo queremos que se active la animación.  Tenemos dos: cuando esté pulsado el objeto o cuando se haya entrado en la página.  En nuestro caso elegiremos la primera para que cada alumno pueda activar la animación de su nombre.
SE REPITE: Nos da distintas opciones para ver el número de veces que se tenga que repetir, incluso puede ser infinito hasta que se haga clic en el objeto. 

7. Dejamos que el alumno descubra la sorpresa que sus compis le han preparado.


8. Al final visualizamos todas las animaciones.


Nos lo hemos pasado muy bien y las carcajadas han sido constantes.  Es una buena manera de romper el hielo el primer día cuando no te sabes el nombre de tus alumnos. Y además ya vas introduciendo instrucciones de uso de la Pdi así como volver a aprender a esperar turno, que a muchos se les olvida en las vacaciones veraniegas.
Espero que os haya gustado!

GRACIAS POR LAS MENCIONES Y SALUDOS,


CENTRO INTERNACIONAL DE TECNOLOGÍAS AVANZADAS (CITA)
http://www.tendenciaseducativas.es/index.php?option=com_tpdugg&task=detail&id=3346&Itemid=74


Gracias también a los que habéis marcado como favorito en vuestros Twitters...



Y también muchas gracias a todos los del grupo de Facebook de Palabras Azules por la buena acogida!

Y un saludo especial a mi CLAUSTRO-BLOG por sus palabras que siempre son amables y cariñosas!!









UN MES DE PREMIO PARA UN PROYECTO ENTRE TODOS

sábado, 5 de octubre de 2013



Como ya sabéis cada mes os contamos las novedades respecto a UN PROYECTO ENTRE TODOS y en este mes de octubre lo primero que queremos compartir con todos vosotros es que nos han otorgado un premio: LA MANZANA DE BRONCE de los Premios Eduteca 2013.



 Es algo que nunca hubiéramos conseguido sin la participación y entusiasmo de todos los blogs amigos, por eso queremos desde aquí compartir con todos vosotros este premio. ¡¡MUCHAS GRACIAS!!

Además tenemos la inmensa alegría de comunicaros que este mes se unen a esta gran aventura de compartir, nada más y nada menos que 11 nuevos blogs a los que decimos ¡¡BIENVENIDOS!!, y os dejamos la lista de blogs participantes actualizada.


También nos gustaría mucho recordar, ahora que comienzan a publicarse las primeras entradas de petición de ayuda, que antes de plantear un tema nuevo miréis el SITES de UN PROYECTO ENTRE TODOS, pues allí quedan recogidos todos lo temas y los enlaces que hemos compartido entre todos anteriormente. Cuando alguien plantea un tema que ya está recogido en el SITES, le informamos de ello, pasándole el enlace y únicamente añadimos los nuevos enlaces que le dejan.




Y como siempre, ¡¡MUCHAS GRACIAS!! por vuestra colaboración y participación.

ANA, FINI, MIREIA, MIREN Y NOELIA


LES GRANOTES



Related Posts  for WordPress, Blogger...