UN PROYECTO ENTRE TODOS: 100 BLOGS AMIGOS

viernes, 28 de septiembre de 2012


Este mes se han incorporado a UN PROYECTO ENTRE TODOS   3 nuevos blogs con lo que ya somos...  ¡¡100 BLOGS AMIGOS !!,  SI, SI, ya somos 100 blogs colaborando entre nosotros para ayudarnos en la preparación de proyectos, recopilando enlaces de recursos, y lo que es más importante:

COMPARTIENDO

Esa es la palabra que más nos gusta para definir nuestro objetivo principal en esta gran aventura que comenzamos no hace demasiado y que nunca pensamos que llegara a un número tan elevado de participantes. Lo único que podemos añadir a esta estupenda felicitación que os dedicamos a los 100 blogs es:

¡¡¡ GRACIAS A LOS 100!!!

Gracias... por seguirnos en esta aventura
Gracias... por demostrar que los maestros somos un gremio que compartimos
Gracias... por la cantidad de blogs que habéis participado activamente
Gracias... por el cariño que nos habéis demostrado en vuestras entradas sobre este proyecto y en vuestros comentarios y…
Gracias...  por continuar colaborando nuevamente este curso 2012-2013 (¡qué no decaiga el entusiasmo!)

Aquí os ponemos la lista de blogs amigos actualizada y ¡¡BIENVENIDOS!! a los nuevos blogs.



También nos gustaría daros las gracias por entender que seamos tan estrictas con las normas del proyecto, pero dado el número de blogs participantes y de entradas de petición de ayuda si no lo hiciéramos así, ¡esto sería una locura!. Y por eso queremos recordar un par de puntos importantes:

- Os pedimos por favor que antes de publicar una entrada pidiendo ayuda miréis si ya se ha hecho anteriormente, porque si es así, todos los recursos ya están recopilados en el SITES de UN PROYECTO ENTRE TODOS. En el caso de que alguien quiera añadir algún recurso nuevo a cualquier tema nos puede dejar el comentario junto al enlace a cualquiera de los blogs organizadores y lo incorporaremos al SITES. 

  
- También nos gustaría explicar que este es un proyecto para recopilar recursos para la elaboración de  PROYECTOS TEMÁTICOS o unidades didácticas, pero no para recopilar otro tipo de recursos (documentos, material de asamblea, fotos etc...). Por eso os pedimos que a la hora de plantear una petición de ayuda no tenéis claro si se ajusta al proyecto, NO DUDÉIS en consultarnos.

Y finalmente y como siempre decimos:

MUCHAS GRACIAS POR TODO
ANA, FINI, MIREIA, MIREN Y NOELIA


COM DEIXAR COMENTARIS AL BLOG

jueves, 27 de septiembre de 2012

Recentment he vist que ja heu començat a deixar comentaris, cosa que em fa sentir molt feliç. Però veig que potser us fa vergonya deixar el vostre nom o no sabeu com s'ha de fer. En el cas que sigui la segona opció ara us explico amb la foto següent com va la cosa.
Només heu de marcar la casella que posa "nom" i escriure allà el vostre. On diu URL no cal posar res (això és per a qui ja té un blog o una web), en el cas que algú de vosaltres tingués un compte de Google marqueu la primera casella i llestos.
Seguiu així que els comentaris ens ajuden a millorar i mantenir el blog viu!
Moltes gràcies.

DESCOBRIM UN NIU

Estàvem jugant al pati de dalt i en Pol ha descobert un niu just a l'arbre de davant de l'escola. L'hem estat observant una bona estona i ens hem adonat que hi té un ou. Aquest ou però, ja té un foradet per on creiem que l'ocellet que estava allà dins ja ha sortit.

CLICA AL DAMUNT DE LA IMATGE PER A FER-LA MÉS GRAN

Aquesta troballa ens ha donat molt de joc per a poder establir una bona conversa ...i és que amb els nens tot és descobrir el món que l'envolta, i aquí és on entrem nosaltres per fer veure que els descobriments i aprenentatges nous han estat cosa d'ells i només d'ells....jiji, però en el fons som les famílies i els mestres qui els conduim per aquest camí tan bonic.

MICA I MONA

Us presento a la Mica i la Mona. Són les nostres mascotes de la classe. La Mica és una nena que sempre viatja amb els seus amics i ens porta moltes sorpreses i cosetes noves per aprendre. La Mona, mascota de la Mica, és una mica trapella, que ens farà riure i amb la que podrem compartir bons moments a casa.
Tots els divendres juntament amb el "Super-llibre", un llibre de fulls blancs per escriure les vivències que tenen el cap de setmana, anirà acompanyat de  la nostra amiga Mona. El llibre i la Mona s'hauran de tornar els dilluns que serà el dia que ens toca explicar el cap de setmana.

Espero que us ho passeu molt bé amb ella i amb la vostra família.



ENS PRESENTEM

lunes, 17 de septiembre de 2012

Els primers dies han estat genials, ens hem anat coneixent i ara només falta que la "senyu" s'aprengui els noms de tots, De moment ja hem estrenat la PDI escrivint cadascun el seu nom. Aquí us deixo la primera activitat de curs de pissarra que m'agrada fer amb ells.

P5-A

Hi ha una cosa que m'ha cridat l'atenció, la majoria de nenes han escollit el color rosa per a escriure el seu nom...aixx els cinc anys és el temps de princeses, del color rosa i de la purpurina... i a mi m'encantaaaaaaaa, jijiji!!

La primera presa de contacte amb la PDI sempre la faig explicant el llapis (amb diferents colors) i la goma (les tres mides que té), sortint a escriure cadascun el seu nom. Amb majúscules (lletra de pal), com molts la coneixem.    A més que els serveix per anar deixant la mandra a un cantó, és una bona manera d'estrenar la pissarra digital. 

FELIÇ ANY NOU...JEJEJE, ARRIBEN CANVIS

jueves, 13 de septiembre de 2012

Amb l'arribada del nou curs tots entrem amb ganes i nous propòsits per millorar com a bons docents que som. Jo, us he de confessar, que tinc una amiga amb la que celebrem l'any nou a setembre, fem un soparet i després brindem desitjant-nos "Feliç any nou", ens encanta fer-ho així, diferent i amb un sentit que per a nosaltres té més valor que celebrar-ho al Gener. I és per això que us dic "Año nuevo, vida nueva" jejeje... doncs apa! "año nuevo....novetats al blog"

Tal com vaig anunciar fa pocs dies he fet alguns canvis en el blog durant l'estiu. Com que la meva intenció és a ajudar i poder compartir informació i experiències amb d'altres docents us aniré explicant poc a poc les noves seccions (pestanyes) i reubicació d'algun contingut de MÓN INFANTIL.

Però per començar us explico per què tinc el botó dret del ratolí inhabilitat: senzillament perquè utilitzo molta foto dels nanos de la classe i és una manera més de protegir-los. Sí, ja sé que segur que es poden copiar, però per la meva part que no quedi. Per això en el missatge surt que "si necessites alguna cosa m'ho demanis". El meu mail el trobareu a la pestanya de contacte o clicant al damunt de:


Bé, espero que us agradin les novetats i si teniu alguna suggerència ja sabeu...


BENVINGUTS INFANTS

martes, 11 de septiembre de 2012

DIBUIX FET PER LA NOELIA DEL BLOG "MI COLE AL DIA"


Benvinguts a un nou curs, ara sí, ara va de debò...
Mentre que les mestres hem estat preparant l'escola per a que estigui tot a punt per l'arribada dels nostres protagonistes, sabem del cert que moltes famílies han estat preparant als seus fills/es al so del despertador. Per a nosaltres ja fa més d'una setmana que toca, però avui és un dia especial per a tots els nens i nenes de les nostres escoles.
Són dies de canvis, de novetats, d'olor a llibres nous... però per als més menuts de la casa la il·lusió de tornar a retrobar-se amb els amics i  amb les mestres que ja coneixien i que ara formaran part de les seves vides,  és molt especial. 

Per als que van acabar l'etapa d'Educació Infantil i ara estan a l'escola "del grans" els desitjo molt bona entrada de curs i els envio un "besito" ben gran.
Per als que entren nous, els vull dir que aviat deixaran de tenir nervis per saber com seran els companys nous i que ja veuran què bé s'ho passaran.
Per als que pugen de l'any passat, els dic que els espero amb els braços oberts i amb un gran somriure.

I, a les famílies en general, us vull donar ànims que en els temps que córren es necessiten i dir-vos que A MI NO EM TREU LA MEVA VOCACIÓ PER ENSENYAR ....NINGÚ !!!
Porto la meva motxilla ben carregada d'alegria i ganes de compartir, també d'ensenyar als nens i moltes vegades d'aprendre d'ells. No hi ha res com un cor pur d'un infant per veure que les coses més insignificants ens poden fer feliços.

Us desitjo a tots i totes un bon curs!!

COMENCEM EL CURS: HOLA !

miércoles, 5 de septiembre de 2012



Durant aquesta setmana els mestres de tot arreu ens hem incorporat a la feina. Ha estat un estiu meravellós i ara toca tornar a la rutina l'ordre i  el retrobament de companyes i companys de feina.

Fa anys que la meva escola prepara un esmorzar de germanor per al primer dia de feina. M'encanta aquesta gran idea perquè és l'únic dia de curs que estem tots els que formem part d'aquesta gran família junts i distesos. És una bona manera de trencar el gel i començar amb bon peu.  Des del meu espai, MÓN INFANTIL,  dóno les gràcies de tot cor a qui fa això possible ...l'ànima de l'escola... la "dire" !

Després ens posem a treballar amb unes cares somrients i amb moltes ganes de tenir-ho tot a punt: els horaris, les llistes, el material, les aules,  reunions, dates per a ser marcades al calendari, preparació de reunions de pares i mares...en definitiva una bona organització per rebre amb els braços oberts el curs 2012-2013.

I, ja que tenim tantes novetats, aprofito per anunciar-vos que MÓN INFANTIL torna amb noves idees i noves seccions que mica en mica aniré explicant, i la reubicació de material que potser havia quedat amagat.

Ara només em queda desitjar a tots els mestres de l'escola i companys de blogs molt bon curs i a seguir compartint.

UN PROYECTO ENTRE TODOS: comenzamos nuevo curso

martes, 4 de septiembre de 2012



Comenzamos el nuevo curso escolar 2012-2013, aquí en España. Y que mejor manera para comenzarlo desde  “UN PROYECTO ENTRE TODOS” que con cuatro nuevas incorporaciones. Desde aquí les damos la BIENVENIDA y publicamos la lista de blogs colaboradores actualizada.



Aprovechamos para recordar, que a partir de este curso enviaremos a todos aquellos que nos han proporcionado su dirección de correo electrónico un mail para informar cuando algún blog publique una entrada de ayuda.


AVISO IMPORTANTE:
Los mensajes de aviso los hemos hecho de una sola vez (aproximadamente 90) por eso es probable que os haya entrado a la bandeja del correo como un spam. Os pedimos que reviséis vuestro correo y si es así lo aceptéis como correo deseado. Con realizar una sola vez esta operación es suficiente. Muchas gracias a tod@s.



Asimismo nos gustaría aclarar que el OBJETIVO principal con el que fue creado “UN PROYECTO ENTRE TODOS” fue:

"Recopilar un gran archivo de recursos online revisados, filtrados, clasificados y etiquetados para la elaboración de proyectos temáticos o unidades didácticas"

Esta aclaración la queremos realizar porque desde la puesta en marcha de UN PROYECTO ENTRE TODOS se han realizado diferentes propuestas de recopilación de recursos que no hemos considerado que se ajustaran a este objetivo. En ningún caso queremos decir que no sean muy buenas propuestas que puedan ayudar a otros, ni queremos excluir a alguien de este proyecto, simplemente nos gustaría mantener el objetivo inicial con el que iniciamos esta aventura.

No es nuestra intención molestar a nadie, sin embargo pensamos que para poder realizar un proyecto colaborativo en el que ya participan casi 100 blogs debemos mantener un orden y organización. Por ello os pedimos que cuando la entrada de ayuda no se ajuste a la elaboración de algún proyecto temático o unidad didáctica realicéis una consulta previa a través de cualquiera de los blogs organizadores.

Os recordamos también que todos los enlaces, que compartimos entre todos durante el curso pasado, están recogidos en el SITES de UN PROYECTO ENTRE TODOS.


Esperamos que este curso funcione tan bien como el pasado o incluso mejor y...

BIENVENIDOS AL NUEVO CURSO
ANA, FINI, MIREIA, MIREN Y NOELIA




"EDUCACIÓN Y BLOGS" I "PLANETA EDUCATIVO" ENS RECOMANA

lunes, 3 de septiembre de 2012

Quina bona rebuda he tingut quan he arribat a casa després de les vacances d'estiu.






La sorpresa ha estat trobar-me el nostre blog, MÓN INFANTIL, presentat i recomenat des de EDUCACIÓN Y BLOGS. La Laura Suárez des d'Argentina, autora de l'esmentat espai per a docents, ens fa referència i ens recomana amb unes paraules que arriben dolçament al cor:
"Mireia Torrent, maestra de educación infantil de Terrassa, Cataluña, España. Autora de este completísimo y muy premiado blog, donde podemos encontrar actividades para descargar, videos, información para la familia, recursos TIC, proyectos. Recomendamos seguir su página de Facebook o subscribirse al blog." 
M'agrada que hagi fet referència a la meva pàgina de Facebook, anomenada també "Món Infantil" i on allà també comparteixo material per a docents que fan servir aquesta xarxa, igualment aprofito per dir-vos que també em trobareu al Twitter amb la mateixa finalitat.



I, gràcies a l'article escrit per la Laura Suárez, el nostre blog apareix en un altre espai anomenat PLANETA EDUCATIVO, que es un "superblog" realitzat per docents argentins i on recullen una sèrie de blogs recomenats i articles diversos relacionats amb l'educació.


Dóno les gràcies per ajudar-me a començar aquest curs, amb l'alegria de saber que sempre hi ha algú que valora la tasca dels "bloggers docents", encara que sigui "AL OTRO LADO DEL CHARCO".

MOLTES GRÀCIES-MUCHAS GRACIAS



CEDEC ENS RECOMANA

domingo, 2 de septiembre de 2012






Us vull explicar, que en aquestes vacances, el CEDEC (Centro Nacional de Desarrollo Curricular en Sistemas no Propietarios) em va fer arribar un mail avisant-me que "MÓN INFANTIL" era inclòs a la seva web. Jo estic molt contenta per aquest fet i els faig arribar des d'aquí una forta abraçada.

Ells mateixos ens expliquen que:
"El CEDEC és un organisme adscrit al MINISTERI D'EDUCACIÓ i amb dependència funcional del Ministerio de Educación a través de l'INSTITUT DE TECNOLOGIES EDUCATIVES (ITE).
Té com a finalitat el disseny, la promoció i desenvolupament de materials educatius digitals a través del software lliure. El nostre objectiu és posar a disposició de tota la comunitat educativa materials i recursos digitals de lliure accès i que permetin aprofondir en la implantació de les TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ en l'àmbit educatiu."

Els objectius del CEDEC són: (clicka a la imatge)



Per tant, us podeu imaginar la gran il·lusió que m'ha fet rebre aquesta recomenació donant a conèixer "Món Infantil"  i per suposat el seu distintiu oficial. Aquí el penjo amb l'enllaç a la pàgina, obriu-lo i mireu...



MOLTES GRÀCIES CEDEC  ---  MUCHAS GRACIAS CEDEC

Related Posts  for WordPress, Blogger...