ESTIMULAR LES DEFENSES EN ELS NENS

viernes, 12 de noviembre de 2010

Si voleu protegir als nens de les grips i els refredats d’hivern és hora d’enfortir el seu sistema immunitari i ajudar a l’organisme a activar els seus recursos defensius. L’equinàcea és una planta medicinal perfecta per a evitar i tractar les afeccions del l’aparell respiratori. Són moltes les investigacions que sustenten el fet que certs aliments i els seus components ajuden a controlar les concentracions de glòbuls blancs (defenses) a la sang. Així, l’alimentació estimula el sistema immunitari i reforça el seu funcionament. Però l’actual entorn cultural, tecnològic i econòmic fa que els aliments que oferim als nostres nens s’allunyin del seu estat original. Per exemple, és poc freqüent poder menjar carn sense fàrmacs o fruita madurada a l’arbre. I els additius químics s’han instal·lat a la nostra taula de manera permanent. Com que el sistema immunitari s’encarrega d’identificar les substàncies estranyes a l’organisme, tots aquests factors contribueixen a alterar-lo. Si volem que els nostres petits creixin sans i amb les defenses ben altes, és convenient tenir els conceptes clars i seguir algunes normes.

Consumir aliments ecològics
Tenen un contingut molt elevat de matèria seca, són rics en vitamines (especialment en vitamina C) i equilibrats en proteïnes, oligoelements i minerals. A més, són els únics que ens garanteixen que estan lliures de substàncies indesitjables que perjudiquen el bon funcionament del sistema immunitari, com els nitrats i els pesticides.

Cereals, llegums, fruites i verdures
Amb l’arribada de la tardor, convé augmentar les racions de cereals integrals, fruites seques, llegums i llavors. També s’ha d’augmentar la quantitat de proteïnes (peix i carns magres) i d’aliments generadors de calor. Pel que fa a les fruites i verdures ecològiques, són veritables exèrcits immunitaris i s’ha d’aprofitar la varietat de compostos que ens ofereixen per augmentar les defenses, com la vitamina C i els beta carotens. 
A Veritas trobareu totes les verdures de l’estació, però escollirem les més riques en vitamina C (el kiwi i els cítrics, el pebrot, el tomàquet i les cols) i les que ens aporten beta carotens (totes les verdures de color verd fosc i groc-ataronjat, com els espinacs, les cols, les pastanagues, la carbassa i el moniato).

Iogurt i quefir, un cop al dia
Els ferments lactis presents al iogurt i al quefir estimulen la funcionalitat del sistema immunitari. Un estudi de la Universitat de Califòrnia demostra que prendre dues tasses de iogurt al dia durant un any augmenta un 500% els nivells sanguinis d’interferó gamma, un potent antagonista de les infeccions, tant en nens com en gent gran. I un altre estudi indica que les persones que mengen un iogurt al dia es refreden un 25% menys que els que
no en consumeixen.

Eliminar els refinats
Les farines refinades, els sucres refinats i els greixos saturats inhibeixen la formació de limfòcits i redueixen la resposta immunològica. No hem de pressuposar que els nens es resistiran al canvi del pa o l’arròs blanc per  ’integral; es tracta, només, de trobar el pa del seu gust i aprendre a preparar l’arròs i els altres cereals integrals de manera apetitosa. De la mateixa manera, oferir un dolç que substitueixi els sucre refinat tampoc no és difícil amb les melasses de cereals, melmelades endolcides amb sucs de fruites, etc.
Respecte als greixos saturats, recordem que les carns ecològiques contenen menys greixos, ja que els animals (d’acord amb les normes de benestar animal) tenen més espai per moure’s i cremen més greix. Hem d’incloure a la seva dieta peix blanc, peix blau i llegums i eliminar totalment els greixos trans o hidrogenats,  presents a les margarines vegetals excepte a les ecològiques, on es pot veure a la tapa que estan elaborades sense greixos hidrogenats.

Facilitar el bon trànsit intestinal
Una dieta amb un excés de carns i productes lactis i poca presència de verdures i fruites pot alterar la regularitat del trànsit intestinal, congestionant el budell gruixut. La fibra present a les fruites i les verdures facilita el moviment intestinal.


L’equinàcea:  millor remei per a grips i refredats
L’equinàcea és un dels millors preventius per evitar grips i refredats gràcies a les seves propietats antiinflamatòries. A Veritas la trobareu en complements nutricionals infantils. Originària del centre d’Estats Units, és una planta utilitzada pels indis sioux des de fa segles. Els colons la van incloure dins de la farmacopea occidental a finals del segle XIX, però amb l’aparició dels antibiòtics, la seva popularitat va disminuir molt. En canvi, als Estats Units i Alemanya es va seguir utilitzant per tractar processos
inflamatoris i algunes infeccions. Després de molts estudis, l’any 1989 la Comissió d’Alemanya va reconèixer l’echinàcea purpúrea com una planta aprovada i efectiva. Actualment és el medicament natural més prescrit a Europa i als Estats Units per tractar una gran varietat de malalties infeccioses. Una alternativa natural. Estem davant d’una planta medicinal molt eficaç per evitar les grips i els refredats. I també és una alternativa natural als antibiòtics per tractar infeccions del tracte urinari, les amígdales, la pell i les genives. La principal virtut de l’equinàcea és la seva capacitat antimicrobiana contra bacteris, fongs i virus que la converteixen en un dels millors antibiòtics naturals i en una autèntica alternativa als antibiòtics químics. Té la virtut d’estimular el sistema immunitari, produint més glòbuls blancs i estimulant la producció d’interferó, una proteïna que el propi organisme produeix per neutralitzar els virus. Així es pren. Encara que es pot prendre en forma de planta
seca, el millor és utilitzar suplements en forma de comprimits o càpsules. Recordeu que si la preneu en forma líquida, produeix una sensació de formigueig als llavis i la boca queda com endormiscada. Aquesta sensació no és cap problema, sinó una mostra de la bona qualitat del producte. Ideal per a l’aparell respiratori. Les propietats antimicrobianes de l’equinàcea són perfectes per al tractament de malalties de l’aparell respiratori. També és pot consumir com un remei preventiu, especialment en el cas dels nens en edat escolar, gent gran o persones que estan en contacte amb malalts.
• Grips i refredats. El seu ús disminueix els símptomes i accelera
la seva curació.
• Mal de gola. Afavoreix la curació de faringitis i angines, eliminant
els microorganismes i alleujant la sensació de cremor o
picor.
• Bronquitis. Desinflama els bronquis.
• Sinusitis. Alleuja el dolor i desinflama les fosses nasals.FONT: VERITAS

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...