FAMÍLIA I ESCOLA

lunes, 5 de marzo de 2012

No puc deixar passar ni un minut de fer aquest post. He rebut una ajuda per part de les famílies sobre un dubte que se'ns presentava a classe. M'encanta que les famílies s'involucrin, això vol dir que tenen ganes de ser actors i no només espectadors de la vida escolar dels seus fills. Moltes gràcies pel temps en buscar la informació i penjar-la en el nostre blog. En realitat volíem saber qui es va inventar això de posar noms als carrers, però amb tota l'explicació d'aquestes dues famílies ja és molt més del que em pensava trobar avui quan obrís el meu PC.
Per tant, vull publicar a la vista de tots i totes les aportacions tan interessants que ens han fet la família Espejo i la família Fabre. Perquè si ho deixo tancat dins l'apartat de comentaris possiblement hi haurà molta gent que no ho veuran. GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES....

http://mon-infantil.blogspot.com/2012/03/utilitat-dels-nombres.html




Familia Espejo i García ha dit...
¿Quién pone el nombre a las calles? En la actualidad, el nombre de las calles lo pone el pleno municipal y lo hace a través de las propuestas de la Comissió de carrers i de nomenclatura. La comisión estudia unas propuestas y las presenta al pleno para que sean votadas. En épocas anteriores, los nombres de las calles los ponían los vecinos. Desde la Edad Media, los vecinos elegían nombres significativos de la zona donde estaba ubicada la calle: Calle del Horno, Calle Hospital, Calle de la Muralla... También se daba nombre a las calles según los oficios o actividades económicas de sus habitantes: Carrer del Corders. O por los edificios relevantes (Calle del Ayuntamientol), o por las comunicaciones (Carretera de Malgrat). Hasta 1850 las autoridades no intervienen a la hora de poner nombre a las calles. A partir del 1850, el Estado solicita los planos de las poblaciones y los ayuntamientos se ven obligados a intervenir a la hora de dar nombre a las calles. Como el siglo XIX es un siglo muy conflictivo, en el que hay muchos cambios políticos, los que gobiernan ven que una forma de dar publicidad a su partido es dar nombre a las calles con personajes de su ideología. Entonces se ponen nombres de personajes ilustres. También se ponen nombres de santos. Antiguamente se daban nombres a las calles donde había lugares de culto (Calle de la Iglesia). Los nombres se ponen por consenso en periodos democráticos, y épocas de dictadura, por imposición. Por ejemplo, durante el franquismo (1936-1975), se ponen nombres de personajes del Régimen. Se cambiaron nombres antiguos y se sustituyeron por nombres de políticos, religiosos y valores franquistas. Por ejemplo, el Carrer Ample, se llamó Calle José Antonio Primo de Rivera. Espero et serveixi d'alguna cosa.
Per el que sembla no hi ha un inventor, aixó els l'únic que he trobat.
05 març, 2012
Elimina
Anònim Família Fabre ha dit...
És la comissió que estudia les propostes de nom de les vies públiques de la Ciutat. La presideix el regidor de Cultura i la componen representants de diversos sectors municipals.La Ponència rep les propostes de nom, les estudia i consulta els districtes municipals sobre els possibles emplaçaments. Quan s'ha arribat a un acord, la Ponència eleva la proposta a l'alcalde que és qui, si és el cas, signa l'aprovació definitiva de la nova denominació.Les propostes de nom es poden enviar a l'alcalde de cada ciutat.Per poder dedicar un carrer a un personatge, han d'haver passat cinc anys, com a mínim, des de la seva mort. L'única excepció a aquesta norma és que en vida se li hagués atorgat la Medalla d'Or de la Ciutat.Per donar algun exemple;carrer Cremat de Terrassa esta relacionat amb un incendi esdevingut en aquest el 1450.El carrer Ample,prové del fet que al seu dia fou el carrer de més amplada que tingué el barri de Terrassa.Carrer Gavatxons, relacionat amb el mot gavatxo. Fa referència als francesos que hi havia en aquest indret.Així que si os animeu, només cal ser original i enviar la proposta a l´alcalde.
05 març, 2012
Elimina


9 comentarios:

  1. Si señor, eso son familias involucradas en el aula, enhorabuena a las dos familias y a ti Mireia que ha sposibilitado esto. Un saludo

    ResponderEliminar
  2. Da gusto ver como algunas familias se involucran en la educación de sus hijos. Yo no tengo tanta suerte con las familias de mis alumnos y es algo que echo muchísimo en falta. Me saco el sombrero ante esas dos estupendas familias y un beso enorme para ti por poner en marcha la búsqueda de información.

    ResponderEliminar
  3. És fantàstic tenir a prop el recolzament de les famílies. Enhorabona! És essencial aquesta involucració, aquesta relació entre tots aquells que conformen la comunitat educativa.

    Gràcies per compartir-ho amb nosaltres. Un petonet!

    ResponderEliminar
  4. Mami Pablo06 marzo, 2012

    Gracias Familia Espejo y fabre, la verdad es que a veces no solo apendren ellos el otro dia leí y la verdad sabia algo pero no toda esa información. Mersi.

    ResponderEliminar
  5. Sí si estic molt orgullosa de les famílies que m'han tocat pq la gran majoria participen molt. I es nota....
    Besitos a tots!

    ResponderEliminar
  6. Familia Espejo i García07 marzo, 2012

    Moltes gràcies Mireia, M'ha fet molta il.lusió i que sapigues que es un plaer poguer participar en tot el que feu, la llastima es no disposar de mes temps i sé que molts pares els hi agradaria poder participar mes pero no disposen del temps necesari. Gràcies.

    ResponderEliminar
  7. Família Fabre08 marzo, 2012

    Bon dia!Donç és veritat Eva que tots aprenem una mica.Gràcies Mireia per publicar-ho a primera línia!No sempre disposem de temps, però quan podem, esperem que sigui d´utilitat.

    ResponderEliminar
  8. ¡¡Que bonita entrada!! refleja la estrecha colaboración escuela-familia de una forma original.
    Un besito y a seguir así.

    ResponderEliminar

Gracias por dejar tu comentario, en cuanto lo revise será publicado.
Los comentarios anónimos son considerados spam.

Related Posts  for WordPress, Blogger...